Grip Trainingen

My WordPress Blog

Voordelen van werken in de cloud

Voordelen van werken in de cloud

Werken in de cloud brengt veel voordelen met zich mee. Dankzij innovatieve technologieën overwegen steeds meer bedrijven om hun IT geheel of gedeeltelijk uit de cloud af te nemen. Dat is geen verrassing gezien de vele voordelen van de cloud. Wie gaat werken in de cloud, heeft geen omkijken meer naar het updaten van software of het investeren in extra opslagcapaciteit. Ook behoren angsten voor een gecrashte server of dataverlies tot het verleden. En zo’n werkplek in de cloud biedt nog veel meer voordelen. Wij zetten een aantal op een rij.

Altijd en overal online werken

Het maakt niet uit waar uw medewerkers zijn: ze kunnen via een internetverbinding altijd en overal online werken. Met een online werkplek hebben ze toegang tot alle bedrijfsbestanden en benodigde applicaties. Thuiswerken of op een andere locatie is dus geen probleem. Dat geeft niet alleen meer rust op kantoor, maar draagt ook bij aan goed werkgeverschap.

Makkelijk opschalen

Wie weet wat de toekomst brengt? Met werkplekken in de cloud past uw bedrijf zich makkelijk aan op krimp of groei, want een clouddienst is makkelijk schaalbaar in vergelijking met het traditionele server- en licentiemodel. Het aantal online werkplekken en de prijs passen zich aan aan de grootte van uw bedrijf. Zo voorkomt u te hoge investeringen in de software of hardware die nodig zijn om uw bedrijf te runnen. Ook betaalt u voor het werkelijke gebruik van de dienst en niet voor ongebruikte capaciteit. Dit kan zorgen voor lagere investeringen vooraf.

Geen onderhoud & altijd support

De softwarelicenties onderhouden is een jaarlijkse kostbare bezigheid en als bedrijf heeft u niet altijd alle technische kennis in huis. Ook moeten updates vaak handmatig worden bijgewerkt. En dat kost ook nog de nodige tijd en moeite. Een werkplek in de cloud vergt geen onderhoud; de online software wordt automatisch bijgewerkt door de provider. Door het gebruik van clouddiensten hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek en kan zich meer bezighouden met het leveren van toegevoegde waarde van de dienst voor het bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*